Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Tutuklulardan tek tip mesajı: Sonuna kadar direneceğiz

 

Tutuklulardan tek tip mesajı: Sonuna kadar direneceğiz

 

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden mektupla seslerini duyuran farklı siyasi yapıdaki tutuklular, tek tip elbise dayatmasına karşı ortak mücadele edeceklerini kaydetti.

 

ANF / İZMİR

Cumartesi, 13 Oca 2018, 00:00

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan PKK, MLKP, MKP ve DKP tutukluları, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkartılan tek tip kıyafet düzenlemesine karşı ortak mücadele kararı aldıklarını gönderdikleri mektupla duyurdu. Cezaevlerinde Darbe Girişimi sonrası Fethullah Gülen Cemaatine dönük operasyonlarda tutuklananların bahane edilerek, tel kafes, kamera, görüş ve telefon kısıtlamasının yanı sıra kitap yasağı ve keyfi sevklerin yapıldığını belirten tutuklular, cezaevlerindeki tutuklulara dönük saldırıların yeni bir forma büründürüldüğünü aktardı. Toplumun tamamının tek bir kalıba sıkıştırılmak istendiğini aktaran tutuklular, kendilerine tek tip kıyafet dayatması ile biat ve insanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamaların dayatılmak istendiğini ifade etti.

‘DİRENİŞE BELİRLEYİCİ OLACAK’

Hükümeti eleştiren tutuklular gönderdikleri mektupta, “Şimdi söz hakkı devrimci direniştedir. Her türden baskı, sindirme ve cebri yöntemlerine, gözaltı ve tutuklamalarına karşın demokratik mücadele dinamiği, AKP’nin 696 Sayılı KHK’sine de geçit vermeyecektir” diye yazdı. “Açıktır ki, bu saldırganlık iktidarın tekçi eğilimlerinden doğan zihinsel bir salgın hastalıktır” diye belirten tutuklular, şunları yazdı: “İnsanım diyen herkesi zihinsel salgın hastalığa kapılan AKP iktidarından aklını bağımsızlaştırmaya çağırıyoruz. Faşizmin son sözüne karşı bağımsız ve özgür, aklı direnişe dökülmüş iradenin tarihsel sözü belirleyici olacaktır. Hapishaneler bir kez daha faşist saldırganlığın merkez üssüne dönüştürülmüş durumdadır. Coğrafyamız devrimci, demokratik direniş tarihinin mücadelenin belirleyici dönemlerinde zindan direnişi formuna bürünmesi yabancı olduğumuz bir durum değildir.”

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Tek tip kıyafetlerle tutukluların kimliksizleştirilmek ve kişiliksizleştirilmek istendiğine dikkat çeken tutuklular, şöyle dedi: “Bizler devrimci, yurtsever tutsaklar olarak 12 Eylül darbecilerinden devşirilen tek tip elbise onursuzluğunu asla kabul etmeyeceğimizi, dün olduğu gibi bugün de direneceğimizi, İbrahim Kaypakkaya, Adil Can, Necdet Adalı, Mazlum Doğanlardan devraldığımız can bedeli direniş geleneğine Amed, Davutpaşa, Metris ruhuyla sonuna kadar bağlı kalacağımızı ilan ederken, bu faşist cendereyi geliştirilecek ortak irade ile kıracağımıza olan inancımızla ilerici, devrimci, demokratik kamuoyuna duyarlılık ve mücadele çağrısında bulunuyoruz. Zulmün olduğu yerde direniş meşrudur. Sonuna kadar direnecek, biz kazanacağız.”