Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Toprak bizim, zeytin bizim, direniş bizim...

 

Toprak bizim, zeytin bizim, direniş bizim...

 

Türk devletinin toprağına ve zeytinine göz diktiği Efrîn'de halk, Çağın Direnişi'ni bu sözlerle özetliyor: Toprak bizim, zeytin bizim, direniş bizim. Haklıyız ve kazanacağız. Burası Türk devleti için Vietnam olacak.

 

ERSİN ÇAKSU / EFRÎN

Çarşamba, 7 Şub 2018, 10:20

Türk devleti ve ona bağlı El Kaide menşeili çetelerin Efrîn'e başlattığı işgal harekatı ve bu işgale karşı sergilenen Çağın Direnişi 19'uncu gününde devam ediyor. Türk devleti ve çetelerinin güneyden ve batıdan yoğun saldırılar düzenlediği Efrîn'in Cindirêsê ilçesi direnişin en görkemli olduğu ilçelerden biri. İlçede genç, yaşlı, kadın, çocuk herkes direniş saflarındaki yerini alıyor.

Türk devletinin yoğun bombardımana rağmen evlerini terk etmeyen Cindirês ve köylerinde yaşayan yurttaşlar ANF kameralarına konuştu. Bedeli ne olursa olsun topraklarını bırakmayacağını belirten Cindirêsê halkı, "İşgalci değiliz, kendi topraklarımızdayız, kimsenin toprağını işgal etmedik. Toprak bizim, zeytin bizim, direniş bizim. Haklıyız ve kazanacağız. Burası Türk devleti için Vietnam olacak" diyor.

 

'BURASI ONLAR İÇİN VİETNAM OLACAK'

Türk devletinin havadan ve karadan her türlü ağır silahlarla yaptığı bombardımana rağmen toprağını savunan Casım Resûl isimi Cindirêsê sakini, "Savaşımız onları toprağımızdan kovana kadar sürecek" diyor, Resûl, "İşgalci Türk devleti 18 gündür bütün gücünü Efrîn'e yığmış ve saldırıyor. Ama Efrîn baş eğmiyor ve direniyor. Çünkü Efrîn direnişin kalesidir. Burası Vietnam olacak onlar için. Burada savaşacağız ta ki hakkımızı alana ve onları kovana kadar" diye kaydediyor.

'ZEYTİN DALLARIYLA DİRENİRİZ'

Türk devletinin kadın, çocuk, ihtiyar demeden halkı bombadığını belirten Resul, buna karşı kendilerinin de kadın, çocuk, ihtiyar demeden direndiklerini vurguluyor ve şöyle devam ediyor: "Türk devleti halkla, yaşlılarla savaşıyor. Daha YPG/YPJ savaşını görmemiş. Bugüne kadar bu katliamlar karşısında dünyanın hiçbir gücü sesini yükseltmedi. Ne Rusya, ne ABD ne de başka biri. Bu işgale karşı biz halk olarak direniyoruz. Arkamızda sadece halkımız var. Küçük çocuklarımız bile zeytin dallarını ellerine alarak direniyor. Çünkü bu toprak bizim, bu zeytinler bizim, bu direniş de bizim direnişimiz. Tek bir damla kanımız olduğu müddetçe de bu topraklar için savaşacağız."

'HAKLIYIZ VE KAZANACAĞIZ'

Kameramızı görür görmez "Biz hepimiz de burada ölsek de toprağımızı terk etmeyeceğiz" diyerek söze giren Ehmed Elî ise şu sözlerle Efrîn'i ve savaşının akıbetini merak edenlere, şimdiden zaferi müjdeliyor: "Çünkü biz toprağımızın üzerindeyiz, başkasının toprağında değiliz. Çünkü biz haklıyız. Ölümümüz toprağımızın üzerinde olsun. Kadın, çocuk, ihtiyar, genç demeden toprağımız üzerinde direneceğiz. Bize savaş açana karşı da savaşırız. Kazanacağız."

'HAM HAYALLELERİN PEŞİNİ BIRAKIN'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "ham hayallerin peşini bırak" diyerek seslenen Elî Mihemed isimli Cindirêsê sakini ise "Toprağımızı bırakmayız. Erdoğan hiç ham hayallere kapılmasın. Bu bizim toprağımız. YPG'miz, YPJ'miz olduğu müddetçe direneceğiz. Hep birlikte direneceğiz. Bizler onların uçakları ve tanklarından korkmuyoruz. Zafer bizimdir" diyor.