Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Efrîn'de gerilla tarzı eylemler işgalcilere zor günler yaşatıyor

 

Efrîn'de gerilla tarzı eylemler işgalcilere zor günler yaşatıyor

 

Efrin direnişinin ikinci aşamasında, 18 Mart'tan bu yana Efrîn merkez ve kırsalında işgalci Türk ordusu ile ona bağlı çetelere yönelik etkili eylemler düzenleyen YPG/YPJ savaşçıları, her gün işgalcilere ağır darbeler indiriyor.

 

ANF / EFRİN

Pazar, 8 Nis 2018, 10:34

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çete gruplarının Efrîn'e yönelik işgal girişimine karşı YPG/YPJ savaşçıları ile Efrîn halkı öncülüğünde gelişen Çağın Direnişi'nin ikinci aşamasında Türk ordusu ve çetelerine ağır darbeler vuruluyor.

Efrîn Kantonu Yönetimi'nin sivil halka yönelik katliamların artması üzerine halkı kantondan tahliye kararı almasının ardından 18 Mart tarihinden bu yana YPG/YPJ savaşçıları Efrîn merkez başta olmak üzere 7 ilçesi ve kırsalında işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı etkili eylemler düzenliyor.

Savaşçıların özellikle gerilla yöntemleriyle son 20 günde düzenledikleri eylemlerde şimdiye kadar onlarca Türk askeri ve çete öldürüldü. Buna karşı Türk ordusu ve çetelerin Raco, Bilbilê ve Mabeta ilçesi kırsalında başlattığı operasyon ise sonuçsuz kaldı.

ANF’nin kayıtlarına göre, YPG/YPJ savaşçılarının 18 Mart tarihinden bu yana düzenlediği eylemler şöyle:

18 Mart: Bilbilê'ye bağlı Alemdar köyünde çetelere ait cephane yüklü bir araç imha edildi. Araçtaki çetelerden ölen ve yaralananlar oldu, ancak sayı netleştirilemedi.

19 Mart: Bilbilê ilçesinin Kêla köyünde cephane yüklü bir araç imha edildi. Ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

19 Mart: Şêrawa'nın Bayê ve Kîmarê köylerinde çetelere ait cephane yüklü bir araç imha edildi. Ölü ve yaralı sayısı netleştirilmedi.

21 Mart: Bilbilê'de Türk ordusu ve çetelere ait bir araç imha edildi. Ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

22 Mart: Şera ilçesinin Kefercanê köyünde çetelere ait bir askeri araca düzenlenen eylemde araç imha edildi, araçtaki 3 çete üyesi öldürüldü.

23 Mart: YPG/YPJ savaşçılarının Şêrawa'nın Kîmarê köyünde düzenlediği eylemde en az 6 çete öldürüldü.

24 Mart: YPG/YPJ savaşçıları Efrîn merkezde Efrîn merkezde Sinai bölgesinde Feylaq El Şam ile Ehrar El Şerqiye çetelerini hedef aldı. 19 çete üyesi öldürüldü, 4 askeri araçları imha edildi.

27 Mart: YPG/YPJ savaşçılarının Efrîn merkezde düzenlediği sabotaj, suikast ve çatışma gibi bir dizi eylemde en az 16 Türk askeri ve çete öldürüldü, 10 işgalci asker ve çete de yaralandı.

28 Mart: YPG/YPJ savaşçıları Efrîn-Cindirêsê yolunda işgalci Türk ordusunu hedef aldı, eylemde 2 işgalci öldürüldü, 6 işgalci ise yaralandı.

30 Mart: Bilbilê'nin Mamê Gur tepesinde Türk ordusuna ait bir tank imha edildi. Eylemde 4 işgalci asker öldürüldü, 3'ü de yaralandı.

31 Mart: Şera ilçesinin Dikê köyünde çetelere düzenlenen bir eylemde 2'si çetebaşı olmak üzere 7 çeteci öldürüldü.

1 Nisan: Efrîn'in Mahmudiyê mahallesinde düzenlenen bir eylemde Liwa El Fetih çete grubu hedef alındı ve bu eylemde 9 çeteci öldürüldü. Demirci Kawa Meydanı'nda da çetelere düzenlenen suikast eylemlerinde 3 çeteci öldürüldü.

1 Nisan: Bilbilê'nin Qestelê Xidiriya köyünde düzenlenen bir eylemde biri yarbay, biri binbaşı olmak üzere işgalci Türk ordusunun 3 üyesi savaş dışı bırakıldı, bir üyesi ise öldürüldü.

2 Nisan: YPG/YPJ savaşçılarının etkili eylemleri karşısında Efrîn genelinde sokağa çıkma yasaklarını arttıran işgalci Türk ordusu Raco-Bilbilê-Mabeta üçgeninde hava destekli operasyon başlattı.

3 Nisan: YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun ve çetelerinin operasyonunun 7 hava saldırısının ardından sonuçsuz bir şekilde geri çekildiğini duyurdu.

6 Nisan: YPG/YPJ savaşçıları Efrîn merkezdeki Welat caddesinde çetelerin üs olarak kullandığı bir merkezi hedef aldı, eylemde tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürüldü, 2 çeteci ise yaralandı.

7 Nisan: YPG/YPJ savaşçıları Efrin merkezde işgalci Türk ordusunun bir kontrol noktasını hedef aldı ve eylemde 2 Türk askeri yaralandı, Ebild El Eziz Necar isimli çete ise öldürüldü.

7 Nisan: YPG/YPJ savaşçıları Efrîn'in Cindirêsê ilçesine bağlı Kefer Sefrê köyünde çetelerin üs olarak kullandığı bir evi hedef aldı, eylemde 3 çete öldürüldü, 2 çete ise yaralandı.