Cumartesi, Nisan 20, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Demirtaş: İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum

 

Demirtaş: İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum

 

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "silahlı terör örgütü propagandası" suçlamasıyla verilen hapis cezasının onanmasını eleştirdi. Demirtaş, "İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum" dedi.

 

DUVAR – HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi’nin bugün aldığı onama kararının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Demirtaş, “İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum. Beni ve arkadaşlarımı sadece bedenen içeride tutmayı başarıyorsunuz” dedi.

 

Demirtaş yaptığı paylaşımlarda ifadeleri kullandı:

“Yapın, ‘yapmayın’ demiyorum da bu kadar aleni, acemice ve kepazece yapmayın böyle. İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum. Beni ve arkadaşlarımı sadece bedenen içeride tutmayı başarıyorsunuz. Geri kalan her şeyi de kaybediyorsunuz. İki yıldır içerideyiz, HDP olarak biz büyüyoruz, siz küçülüp zavallılaşıyorsunuz. Faşizme karşı direnmeye devam edecek ve kazanacağız. Suç işleyen tüm yargıçlar bir gün yargıya hesap verecekler. Bizi teslim alamazsınız. Bize diz çöktüremezsiniz. Bütün halkımız partisinin etrafında kenetlenmeli, moralle, inançla ve kararlılıkla her yerde faşizmi geriletmek için direnmelidir. Herkese yürek dolusu selamlar, Mücadeleye devam…”

CEZALAR BUGÜN ONANDI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi’nin bugün aldığı onama kararı ile cezalar kesinleşti. Demirtaş ve Önder, 2013 yılında İstanbul-Zeytinburnu’nda düzenlenen Newroz kutlamalarında yaptıkları konuşmalarda, “PKK’yı ve örgütün lideri Abdullah Öcalan’ı övdükleri” iddiasıyla yargılanıyordu.