Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Tutuklu ailelerinden seferberlik çağrısı

 

Tutuklu aileleri: Kürt ve Türkiye halklarını seferberliğe davet ediyoruz

 

MA / 14:42 30 Nisan 2019

 

DİYARBAKIR - Cezaevlerinde başlatılan ölüm orucu eylemi üzerine aileler bir araya geldi. Demokratik kamuoyuna seferberlik çağrısında bulunan aileler, “Tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, vicdan sahibi tüm kesimler, Kürt ve Türkiye halklarını seferberliğe davet ediyoruz. Vicdani ve ahlaki seferberlik çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevi eylemleri, bugün itibariyle ölüm orucu eylemine evirildi. Cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, ölüm orucu eyleminin başlatılması üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binasında bir araya geldi. Aileler, kritik aşamayı geçen açlık grevi eylemleri ve ölüm orucu eylemini değerlendirdi. 
 
SEFERBERLİK ÇAĞRISI
 
Aileler, yürütülen tartışmalar ardından toplantıda yapılan değerlendirmeler ve yürütülen tartışmalara ilişkin yazılı sonuç bildirgesi açıkladı. Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması amacıyla başlatılan açlık grevi eylemleri ve ölüm orucunun taleplerinin karşılanması için “Seferberlik” kararının alındığı toplantının sonuç bildirgesi şöyle: “Tutuklu aileleri olarak çocuklarımızın talebi talebimizdir. Direniş amacına ulaşana kadar süreceğini, bu konuda çocuklarımız kadar kararlı bir şekilde kazanacağımıza inanıyoruz. Aileler ve anneler olarak; Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap ve ülkede yaşayan bütün halkları, bütün demokrasi kurum ve kuruluşları, tüm vicdanları, tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, demokrat, aydın ve yazarları seferberliğe davet ediyoruz. 
 
DİRENİŞİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRECEĞİZ
 
Zaman söz söyleme zamanı değil, alanlara akma zamanıdır. Gün açlık grevi eylemlerine ve ölüm orucu eyleminde olan direnişçilere taleplerinin karşılanması için alanlarda haykırma günüdür. Tek gündemimiz; sonuç alıncaya kadar direnişi kesintisiz sürdürmektir. 
 
VİCDANİ VE AHLAKİ SEFERBERLİK
 
Bu temelde; seferberlik çağrısı yapıyoruz. Tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, vicdan sahibi tüm kesimler, Kürt ve Türkiye halklarını seferberliğe davet ediyoruz. Vicdani seferberlik, ahlaki seferberlik çağrısında bulunuyoruz. AKP-MHP faşist iktidarının zulmüne karşı seferberlik ruhuyla mücadeleye davet ediyoruz. Çocuklarımızla direniyoruz; bu direniş hepimizin direnişidir, tüm demokratik kamuoyunu bu direniş ruhuyla ahlaki ve vicdani sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. 
 
Bugünden itibaren kesintisiz bir tarzda yaşamın her alanında direnişi büyüteceğiz. Zalimler kaybedecek, direniş kazanacak, özgürlük kazanacak.”
 
Tutuklu aileleri, ayrıca yürütülen tartışmalar sonucunda alınan kararlara ilişkin daha sonra planlamalarını kamuoyu ile paylaşacak.
 
Tutuklu aileleri, yaptıkları seferberlik çağrısı kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret edecek.