Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Kino Gabriyel: Türkiye, katliamlarını iddialarla gizlemeye çalışıyor

 

Kino Gabriyel: Türkiye, katliamlarını iddialarla gizlemeye çalışıyor

 
 
QSD Sözcüsü Kino Gabriyel: “Türkiye, sivillere ve çocuklara yönelik katliamlarını, ortaya attığı iddialarla gizlemeye çalışıyor. Düşman, dostlarımızdan da önce biliyor ki böylesi utanç verici ithamlardan her zaman uzağız.”
 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Kino Gabriyel, işgalci Türk devletinin, QSD’nin Nusaybin’i hedef aldığı yönündeki iddialarını, yaptığı açıklamayla yalanladı.

Sözcü Gabriyel şunları söyledi:

 “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımıza yönelik, terörist gruplarla koordineli bir şekilde sürdürdüğü soykırım saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil yaşamını yitirmiştir. Türk devleti, bu aşamada kara propaganda ve yalan haberler yaymaya başlamıştır. Türkiye medyası, Qamişlo’dan Mardin’in Nusaybin ilçesine obüs topu düştüğü haberlerini geçmektedir.

Bu olayla birlikte Türk istihbarat müsteşarının 2014’teki ses kaydında, birkaç kişiyi Suriye tarafına gönderip Türkiye’ye top attırıp bu topraklara müdahale etmek için gerekçe yaratabilecekleri ifadelerini hatırlatıyor ve Türkiye’nin iddialarının, Qamişlo ve diğer sınır kentlerinde gerçekleştirdiği katliamları gizlemek adına bedbin bir girişim olarak tanımlıyoruz.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), sivilleri savaştan korumak adına birçok fedakarlıkta bulunmuştur. Dostlarımızdan önce düşmanlarımız da biliyor ki böylesi utanç verici uygulamalardan her zaman uzak durduk. Fakat işgalci Türk ordusunun tarihi böylesi katliam, soykırım ve insanlık suçlarıyla doludur.”