Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Diyalog çağrısı: Gün kazanımları koruma günüdür

Diyalog çağrısı: Gün kazanımları koruma günüdür

 

Diyalog çağrısı: Gün kazanımları koruma günüdür

 

Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki gerginliğe ilişkin açıklama yapan Kürdistani İttifak Çalışması, ‘Gün kazanımları koruma ve geliştirme günüdür’ çağrısı yaptı

 

Yeni Yaşam / 6 Kasım 2020

 

Kürdistani İttifak Çalışması’nda yer alan siyasi parti ve örgütler, Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürt güçleri arasında yaşanan gerginliğe dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sorunun çözümü için diyalog olmazsa olmazdır” denildi.

Kürt ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sürerken, Kürtler arası çelişkilerden yararlanmak isteyen bölge ülkelerinin, çelişkileri derinleştirme gayretleri sonucu oluşan gerginliği kaygı ile gözlemlemekte olduklarının belirtildiği açıklamada, “Kürt halkı, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde, içinden geçtiği kritik koşullar ve bu koşulların sağladığı fırsatları değerlendirmesi gerekirken, yaşanan gerginliğin Kürtler arası çatışmaya dönüşmesi, hem Kürt halkına, hem de Kürt siyasetine kaybettirecektir. Her şeyden önce Kürt partilerini provokatif müdahaleler karşısında duyarlı davranmaya ve tarihi sorumlulukları gereği provokasyonları boşa çıkarma ve ulusal çıkarlar paydasında buluşmalarının gereği olarak, Kürtler arası olası bir iç çatışmaya izin vermemeye çağırıyoruz, zira Kürtler arası çatışmanın kazananı dünd e olmadı, bugün de olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Nerede olursa olsun Kürt partilerinin elde edilen kazanımları koruma ve geliştirme çabasının bir zorunluluk olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Gün Ulusal birliği gerçekleştirme, kazanımları koruma ve geliştirme günüdür. Kürtler için, iç sorunların çözümünün olmazsa olmazı diyalogdur, dolayısıyla tarafları, sorunlarını en kısa sürede diyalog ile çözüme kavuşturmaya çağırıyoruz” denildi.