Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Langfristige Artikel

Box Link

Events


 

 PANO

 

 

 

 

Newroz pîroz be!

Newroz piroz bo!

Newroz kutlu olsun!

 

 ----------------------------------------------------------------

 

A r ş i v  ( D e r g i - B e l g e - K i t a p )

 

 

 

 


Rasti Dergisi, Yıl: 2001 Sonbahar, Sayı: 1 - PDF

        İçindekiler:

  • TÊKOŞİN GERÇEĞİ

         Seyfi Cengiz ile Röportaj - Piro Zarek

  • Demokratik Cumhuriyet 'in Güncel Ve Tarihsel Anlamı 

         M. Zilan

  • Hapsedilen Dersim Aydını Üzerine Bazı Notlar

        H. Pulur

  • PYSK ' nın Tasfiyesi ve Duruşumuz

        Reçenasia Komünisti-Komünist Gelenek

     
     
     

  

Dersimzaza.com'dan kısa bir açıklama

Facebook'ta sitemizin ismi ile benzerlik taşıyan bazı sayfalar görülmektedir. Bu sayfaların sitemizle hiç bir ilgisi yoktur. Sitemizin www.dersimzaza.com adresi dışında internet üzerinde herhangi bir hesabı ya da sayfası bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.

Dersimzaza.com

 

 

 

 

 

Boğaziçi’nden mücadele çağrısı

img

 

Boğaziçi’nden mücadele çağrısı

 

MA / 8 Ocak 2021

 

İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun kayyım rektör olarak atanmasına karşı tüm engellere rağmen nöbet eylemi başlattı. 
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP’li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla kesintisiz eylemi başlattı. Öğrencilerin nöbet eylemi öncesi üniversitenin Güney Kapısı önünde yapmak istediği basın açıklaması İstanbul Valiliği’nin Sarıyer ve Beşiktaş’ta yapılacak eylem ve etkinlikler için bir aylık eylem ve etkinlik yasağı gerekçe gösterilerek engellendi.
 
Açıklama öncesinde Güney Kapısı önünde toplanan öğrenciler ile polisler arasında gergin anlar yaşandı. Binlerce öğrenci ve akademisyen açıklamayı Güney Meydan’ında yaptı. Gazetecilerin kampüse gidip, yaşananları takip etmelerine izin verilmedi. 
 
Açıklamada, Bulu’nun istifa etmemesi halinde eylemlerin kesintisiz süreceği belirtildi. 
 
BİRLİK MÜCADELE VE ZAFER
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri adına açıklama yapan Hüseyin Arif, “Birlik, mücadele, zafer” vurgusu yaptı. Gözaltı, baskılara karşı birlikle, dayanışmayla daha güçlü çıktıklarını anlatan Arif, “Özgürlüklerine kavuşan arkadaşlarımızı selamlıyoruz, gözaltında olan arkadaşlarımızla da dayanışmamız sürecek. Üniversitemize atanan kayyıma, kayyımcı zihniyete ve arkadaşlarımıza uygulanan işkenceye karşı direnişimizi yükseltiyoruz” diye konuştu. 
 
 
ZAFERE KADAR DİRENİŞ
 
Bıkmadan, usanmadan, gözaltı ve baskıların kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Arif, “Herkesin bildiği gibi kayyım rektör Melih Bulu ve diğer kayyımlar hala geri adım atmadı. Öğrencilerin, belediye, üniversite ve STÖ’lere kayyım atamak isteyenleri ne kadar korkuttuğu ortada. Geçtiğimiz Çarşamba günü, sırf öğrenciler haklı taleplerini yükselmesin diye kampüslerimiz polis ablukasına alındı, öğrenci dayanışmamız altı boş ithamlarla bölünmeye çalışıldı. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir kısmı hala serbest bırakılmadı. Ama biz yıkılmadık, usanmadık, bir arada durmaya devam ediyoruz. Tüm üniversiteler, öğrenciler, akademisyenler ve emekçilerle direnişimiz sürüyor, kazanana kadar da devam edecek” diye belirtildi.
 
ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLEŞENE DEK…
 
Bulu istifa edene kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini dile getiren Arif,  “Tüm öğrenci arkadaşlarımızı kendi kampüslerinde aynı direnişi örgütlemeye davet ediyoruz. Ancak biliyoruz ki kayyımların istifasıyla demokratik taleplerimiz tamamlanmış olmayacak. Üniversiteler özgürleşene dek, demokratik rektör seçimleri uygulamaya konana dek tüm öğrencilerle dayanışmamız alanlarda ve kampüslerde devam edecek. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TALEPLER
 
“Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek. Yaşasın öğrenci dayanışması” diyerek kararlılık vurgusunda bulunan öğrenciler, taleplerini şu şekilde sıraladı:
 
“* Gözaltılar derhal serbest bırakılsın.
 
* Kayyım olarak atanan Melih Bulu ve tüm rektörler acilen istifa etsin.
 
* Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin.”
 
 DEMOKRASİ SANDIĞI KURULDU 
 
Açıklamanın ardından öğrenciler ve akademisyenler, “Boğaziçi Üniversitesi rektörü demokratik bir seçimle belirlenmelidir” yazılı oy pusulalarıyla “Boğaziçi Sandığı” yazılı sandıklara oy pusularını attı. Temsili olarak kullanılan oylamada, rektörlerin seçimle belirlenmesi mesajı verildi.
 
Yapılan oylamanın ardından öğrenciler kampüs içiresinde kesintisiz nöbet eylemine başladı.