Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Cumhuriyet gazetesine operasyon

 

 

Cumhuriyet gazetesine operasyon

 
 
Demokrasiye darbe Cumhuriyet gazetesine uzandı. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile yazarlar ve yöneticiler gözaltına alındı.

 

cumhuriyet.com.tr
31 Ekim 2016 Pazartesi, 07:47
 
 

Cumhuriyet gazetesine operasyon...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile yazar ve yöneticiler gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesi danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel ile muhasebe müdürü Günseli Özaltay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Polis, Gürsel'in evinde arama yapıyor. 

Gözaltı kararı bulunan isimler şöyle: 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu - Gözaltında

Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay - Gözaltında

Yazar Hikmet Çetinkaya - Gözaltında

Yazar Aydın Engin - Gözaltında 

Yazar Güray Öz - Güray Öz 

Yazar Hakan Kara - Gözaltında

Gazeteci Nebil Özgentürk - Yurtdışında

Karikatürist Musa Kart - Gözaltında

Avukat Akın Atalay Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı - Yurtdışında

Avukat Bülent Utku Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Avukat Mustafa Kemal Güngör Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Önder Çelik Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Bülent Yener Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul eski üyesi - Gözaltında

Kadri Gürsel Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı - Gözaltında

Günseli Özaltay Cumhuriyet gazetesi muhasebe müdürü - Gözaltı kararı çıkarıldı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, "Paralel devlet yapılanması ile PKK ve KCK'ye üye olmamakla birlikte yardım etme" suçlamasıyla, Aydın Engin, "FETÖ-PKK'ye yardım", Hakan Kara ise "FETÖ'ye yardım" suçlamasıyla gözaltına alındı.  Orhan Erinç'in evinde yapıldı. Erinç, yaşı sebebiyle gözaltına alınmadı.  Turhan Günay ve Hakan Kara'nın evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyet'e götürüldü.

Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerine bir de avukat yasağı

CHP heyetinden Cumhuriyet gazetesine destek ziyareti

AKIN ATALAY HAKKINDA GÖZALTI KARARI 

Yurtdışında olan İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında da gözaltı kararı var. Atalay'ın evinde arama yapıldı.

GÜRAY ÖZ İSTANBUL'A GETİRİLİYOR 

Gazetemiz yazarı ve Okur Temsilcisi Güray Öz, Ankara’daki evinde gözaltına alındı. İstanbul Savcılığı’nın kararı üzerine Öz’ün Çankaya’daki evine sabah 07:00’de giden Terörle Mücadele polisleri arama yaptı. Arama sırasında polis, avukatın gelmesini beklemedi. Öz’ün ve eşine ait olan bilgisayar ve CD’lere el konuldu. Aramanın ardından Öz, gözaltına alınarak Ankara Emniyeti TEM’e götürüldü. Öz, İstanbul’a gönderilecek.

CAN DÜNDAR'IN EVİNDE ARAMA YAPILACAK

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar yurtdışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Dündar'ın İstanbul'daki evi için arama kararı çıkarıldı. İzmir'de bulunan Dilek Dündar karar nedeniyle İstanbul'a geliyor. Dilek Dündar'ın eve gelmesiyle arama kararı uygulanacak. 

BAŞSAVCILIK'TAN BASIN AÇIKLAMASI

Darbeye ilk karşı çıkan gazete olan Cumhuriyet gazetesi'ne açıklamada FETÖ/PDY suçlaması yapıldı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmayla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir olduklarına, 02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir"