Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

HDP’li Önder’den Diyarbakır saldırısı için: Katliam yapacaklardı

 

HDP’li Önder’den Diyarbakır saldırısı için: Katliam yapacaklardı

 

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır’da IŞİD’in üstlendiği bombalı saldırının emniyette tutulan HDP’lileri hedef aldığını savunarak “Katliam yapacaklardı” diye konuştu.

Dün sabah saatlerindeki saldırı bombalı araçla emniyet ek binası yakınlarında gerçekleştirilmişti.

Diyarbakır valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırının PKK tarafından üstlenildiği belirtilmiş, Başbakan Binali Yıldırım da, “Bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi” demiş, buna karşılık PKK saldırıyı üstlendiğini duyuran bir açıklama yapmamıştı.

Gece geç saatlerde IŞİD’in haber ajansı Amaq’tan yapılan açıklamada, örgütün saldırıyı üstlendiği aktarılmıştı. Böylece IŞİD, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği bir saldırıyı da üstlenmiş oldu.

‘Terörle içiçe girdiler’

Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil dokuz HDP milletvekilinin tutuklanmasına tepki gösteren yurttaşlar, bugün DBP Diyarbakır il başkanlığı binası önünde toplandı.

ETHA’nın haberine göre, polisin ‘abluka’ya aldığı binada toplananlar arasında yer alan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ortak açıklamayı okudu.

Önder, gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

HDP’li vekil, hükümet yetkililerinin HDP’lileri gözaltına alınmasına gerekçe olarak mahkemeye gitmemelerini gösterdiğini hatırlattı ancak aynı yetkililerin ‘mahkemeleri tanımadıkları’ yönünde açıklamaları olduğunu söyledi.

Önder, “Bölgede zulüm varsa, onların terörle iç içe girmelerindendir. Ama bu devran hep böyle sürmez. Bu terazinin çekeceği bir ağırlık vardır” diye konuştu.

‘Karakolda HDP’liler vardı’

Diyarbakır saldırısına da değinen Önder, karakolda HDP’lilerin bulunduğunu belirterek, “Saldırının olduğu binada milletvekillerinin, eş başkanların dışında HDP ilçe başkanları da vardı. Katliam yapacaklardı” dedi.

Önder, Diyarbakır’ın ‘bombalamalara açık ama demokratik tepkilere kapalı bir yer’ olduğunu söyledi.

Önder, tutuklu milletvekillerine hitaben de “Hiç merak etmeyin, bu mücadele özgürlük kazanana kadar sürecektir. Zulüm hiçbir zaman ilelebet olamaz” diye seslendi.