Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

CHP bildirinin arkasında: HDP’lileri içeri atanlar, bugün aynı tehdidi bize yapıyor

ozgur ozel

 

CHP bildirinin arkasında: HDP’lileri içeri atanlar, bugün aynı tehdidi bize yapıyor

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partisinin, HDP’li 10 vekilin ve Cumhuriyet gazetesinden dokuz kişinin tutuklanmasının ‘hukuksuz’ olduğu savunulan bildirisi için “Kaya gibi arkasındayız. Bir partinin eş başkanlarını ve grup başkan vekilini içeri atan ve bunu savunabilen birilerinin aynı tehdidi bugün bize yaptıklarını görüyoruz” dedi.

CHP’nin bildirisinde eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil 10 HDP’li vekilin tutuklanmasıyla ilgili “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır” denilmişti.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda gazetenin dokuz yazar ve yöneticisinin tutuklanmasına da değinilirken, “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

Bildiride şu ifadeler de yer almıştı: “Diktatörlük kurma çabaları, çok geçmeden özgürlük, hukuk ve demokrasi sevdalısı halkımızın iradesi tarafından yenilgiye uğratılacaktır. Türkiye’yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargıya hesap verecektir.”

‘Ne söylediğimizi biliyoruz’

AA’nın haberine göre bildiriyle ilgili konuşan Özel, “Demirden korksak trene binmeyiz” dedi ve partisinin tüm üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte kaya gibi arkasında olduklarını söyledi.

Özel sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanının tehditleri, Başbakanın hakaretleri ve hedef göstermeleri bizi yıldıramaz. bugüne kadar IŞİD, PKK ya da FETÖ için geçmişte dönem dönem onların kendilerini geliştirmeleriyle ilgili imkan tanıyan bir iktidarın, onlara daha önce de yaptığımız suç duyurularında da olduğu gibi yardım ve yataklık ettiği bilgisini teyit eden ve bugün gelinen durumdan iktidar partisinin sorumluluğunun altını çizen iktidarı hukuka ve demokrasiye davet eden, yarattıkları ve içinde bulunduğumuz korku ve yıldırma ortamına teslim olmayacağımızı söyleyen bir bildiri yayımladık. Ne söylediğimizi biliyoruz. İçinde bulunan durumda bir partinin eşbaşkanlarını ve grup başkanvekillerini içeri atan ve bunu savunabilen birilerinin bugünkü açıklamalarından aynı tehdidi bize yaptıklarını görüyoruz. Bu tehditler bizi yıldıramaz.”

CHP bildirisine peş peşe tepkiler

Bildiride, HDP’li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır” denilmiş, AKP’nin böylece teröre hizmet ettiği savunulmuştu.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bildiriyi “Keşke yazmasalardı, bunları söylemeselerdi” sözleriyle değerlendirmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise şunları söylemişti“CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. CHP’nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması mazur görülemeyecektir.”

Başbakan Binali Yıldırım ise, CHP bildirisini ‘kepazelik’ diye niteleyerek, “Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız” diye konuşmuştu.

Son olarak konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bildiri için “Bunun bedelini ödemek durumundalar” demiş ve Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Bildiri için AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül, suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.