Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

İstanbul'da 2 bombalı saldırı: 38 kişi hayatını kaybetti

 

 

İstanbul'da 2 bombalı saldırı: 38 kişi hayatını kaybetti

 

İstanbul'da Beşiktaş'ta iki ayrı noktada çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırıda 7'si sivil 38 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi yaralandı.

 
Evrensel / 10 Aralık 2016 22:31
 

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki Beleştepe olarak bilinen yer ile Maçka Parkı'nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki bombalı saldırı meydana geldi. Saldırılarda 7'sivil 38 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi de yaralandı.  Saldırıları TAK üstlendi.

Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı'nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. Saldırıda çok sayıda polis yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, olay yerinde incelemelerde bulundu. 

Polis yaptığı inceleme sırasında kontrollü patlama da gerçekleştirdi. Patlama çevrede de hasara neden oldu. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin camları da kırıldı. 

Olay yerine çıkan yollar trafiğe kapatılırken polisin incelemesi devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis" diye konuştu. 

İki patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.