Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Demirtaş: Bombaların sorumlusu AKP'dir

 

 

Demirtaş: Bombaların sorumlusu AKP'dir

 

Demirtaş, "AKP, patlayan bombaların siyasi sorumlusudur. Halka hesap vermeleri gerekir" dedi.

 

14 Aralık 2016 Çarşamba 12:36

ANKARA - ANF

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, siyasi soykırım operasyonlarının hız kazanması üzerine açıklama yaptı.

Demirtaş'ın dün akşam partisine ulaşan açıklaması şöyle:

"Son günlerde HDP il, ilçe yöneticilerine, vekillerine, üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar artmıştır. Öncelikle söyleyeyim ki, gözaltılar ve tutuklamalar hukuki değildir. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. 

İktidar HDP'ye operasyon yaparak sıkışıklığını üzerinden atmaya çalışıyor. Sorumluluğu bizim üzerimize atmalarına izin vermiyoruz, bunu kabul de etmiyoruz. 

Bizi hedef göstererek, gözaltı ve tutuklama yaparak failleri yakaladığını söyleyen iktidar bizim sorumlu olduğumuzu ispat etsin, hemen istifa edelim. 

AKP, patlayan bombaların siyasi sorumlusudur. Halka hesap vermeleri gerekir. Parlamentoda da her yerde de hesap vermelidirler. Ülkeyi bu şekilde yönetenler de onlardır.

Bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Demokratik siyasetle sorunlar çözülür. Siyasiler, Meclisi birlikte çalıştırarak çözüm üretmelidir. Meclisi işlevsizleştirerek sorunlar çözülemez. 

Demokratik siyaset ve barış bizim yolumuzdur, bu konuda kararlıyız. Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz."