Perşembe, Mart 28, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

HDP binalarına saldırı

 

 

HDP binalarına saldırı

 

HDP  ilçe binaları saldırıya uğradı. Bina önlerinde toplanan gruplar tekbir getirip slogan atarken, Bağcılar ilçe binası ise ateşe verildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binası önünde toplanan bir grup, tekbir getirip ırkçı slogan atmaya başladı. Grubun havai fişekle ateşe verdiği bina içinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan HDP Üsküdar İlçe binası önünde toplanan bir diğer grup da ellerinde Türk bayraklarıyla ırkçı sloganlar atmaya başladı. İlçe binasının kapalı olduğu ve içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polisin bina önünde beklediği belirtildi.

Beylikdüzü ilçe binasına bomba atıldığı iddiası

Kartal ve Beylikdüzü ilçe binalarının da aynı şekilde saldırıya uğradığı belirtildi. Kartal ilçe binasına giren grubun içerdeki eşyalara zarar verdiği öğrenildi. Beylikdüzü İlçe binasına da bir grup tarafından bomba atıldığı iddia edildi. Binanın bulunduğu yere çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Binaya bayrak asıldı

Akşam saatlerinde Erzîngan (Erzincan) merkezdeki Ordu Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasına saldırıda bulunuldu. Saldırıyı yapanlar belirlenmezken il binasında bulunan parti tabelası parçalanarak yerine Türk bayrağı asıldı.Olayın ardından HDP Erzîngan İl Eşbaşkanı ve partili yöneticiler Emniyete giderek saldırganların bulunarak cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Silahlı saldırı

Kocaeli’nin Darıca ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi’nde de HDP Darıca İlçe Örgütü binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırasında binada kimsenin olmadığı ifade edildi.

2 HDP’li gözaltına alındı

Çanakkale’de de akşam saatlerinde 4-5 kişilik bir grup, HDP Çanakkale İl binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş atmaya başlayan grubu gören HDP’liler ise saldırganları engellemeye çalıştı. Birkaç gündür polis ekiplerinin nöbet tuttuğu HDP il binası önünde meydana gelen olayda 2 HDP’linin gözaltına alındığı, sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı görüldü.

Bornova ilçe binasına saldırı

HDP İzmir Bornova ilçe binasına da yüzü kar maskeli yaklaşık 20 kişiden oluşan bir grup saldırdı. Sosyal medya hesaplarında yayınladıkları videoda grubun sık sık ırkçı sloganlar ve cinsiyetçi küfürler ederek taş ve sopalarla ilçe binasının kapısını zorladıkları görüldü.