Cuma, Nisan 19, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

‘İşimi ekmeğimi geri istiyorum’ yürüyüşü başladı

 

‘İşimi ekmeğimi geri istiyorum’ yürüyüşü başladı

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” sloganıyla dün Ankara’ya yapmak istediği yürüyüş, polis tarafından engellenmişti. Karşılaştıkları engellemeye rağmen KESK üyeleri, bugün yine Ankara’ya yürümek üzere Kartal Meydanı’nda bir araya geldi.

kesk-3

‘Yürüyüş hakkımız engellenmez’

Üzerlerine “İşimi ekmeğimi geri istiyorum!” yazılı önlükler giyen KESK üyeleri, sık sık “Yürüyüş hakkımız engellenmez”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Yürüyüşleri öncesi basın açıklaması yapmak isteyen emekçilere, polis izin vermeyeceğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu, kamu emekçilerinin yürüyüşlerine izin verildi.

lami-ozgen

‘Yürüyüş 10 milyon insanı ilgilendiriyor’

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen emekçiler adına basın açıklamasını yaptı. Dün başlatmak istedikleri yürüyüşe yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Özgen, tüm engellemelere rağmen yürüyüşlerini gerçekleştirmekte kararlı olduklarını söyledi. 2 bin 70 kamu emekçisinin şuan için işsiz olduğunu hatırlatan Özgen, Olağanüsü Hal’i (OHAL) kamu emekçilerinin işlerini, ekmeklerini kaybetmesinin gerekçesi yapılamayacağını kaydetti. Yapacakları yürüyüşlerinin anayasal bir hak olduğunu söyleyen Özgen, “Bu sadece 3 milyon kamu emekçisinin hakkı değil, aileleri ile birlikte 10 milyonun üzerinde yurttaşın geleceğini ilgilendiren bir durumdur” dedi.

Keksk-1

‘Boyun eğmeden yolumuza devam edeceğiz’

Polisler tarafından dün maruz kaldıkları saldırıyı eleştiren Özgen, “Dün karşı karşıya kaldığımız durumu nasıl ki kabul etmediysek, yarın da kabul etmeyecek ve başlattığımız yürüyüşü ısrarla sürdüreceğiz. Boyun eğmeden yolumuza devam edeceğiz” diyen konuştu. Özgen’in sözlerine son vermesinin ardından emekçiler “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile Ankara yürüyüşlerini başlattı.

Kesk-2

Müdahale ederiz tehdidi

Yürüyüşçülerden birinin elinde ekmek taşıması dikkat çekmesi üzerine, Ulaştıkları Kartal Evlendirme Dairesi önünde durup, halaylar çekmeleri üzerine polisten emekçilere “Burayı piknik alanına çevirdiniz. Eğer halaya son vermezseniz müdahale edeceğiz” uyarısı geldi. Polisin uyarısına rağmen bir süre daha halay çekmeyi sürdüren emekçiler daha sonra hatıra fotoğrafı çektikten sonra yollarına araçlarla devam etti. Yürüyüşlerinin ilk durağı olan Gebze’de emekçilerle bir araya gelecek olan emekçiler, her kentte yeni katılımlarla yollarına devem edip, Cumartesi günü Ankara’ya varmayı planlıyor.

İSTANBUL