Cumartesi, Nisan 20, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Yüksekdağ’dan mesaj: Vazgeçmek, teslim olmak, yılmak yok!

 

Yüksekdağ’dan mesaj: Vazgeçmek, teslim olmak, yılmak yok!

SGDF Genel Kurulu’na mesaj gönderen HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Ferhat Encu birer mesaj gönderdi. Yüksekdağ mesajında, ‘Bizim yazgımızda yaşlanmak yok, yani vazgeçmek yok, çürüyene teslim olmak yok, durmak, yılmak yok!’ dedi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı ise, OHAL gerekçesiyle Genel Kurul’a ulaştırılmadı

 

Özgürlükçü Demokrasi / 25 Aralık 2016

 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) 8’inci Genel Kurulu’nu Su Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurul’a Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri, Suruç Gazileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu, MYK üyeleri ve il yöneticileri, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Fadime Çelebi, Öğrenci İnisiyatifi, Devrimci Yolda Devrimci Gençlik, Sosyalist Öğrenci Hareketi, Young Struggle, BEKSAV yönetim kurulu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zeytinburnu Şube yöneticileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi Emin Orhan, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

‘Onlar bize bir görev devretti’

Açılış konuşmasını Suruç’ta yaralı olarak kurtulan Güneş Erzurumluoğlu yaptı. Katliamda ağır bir şekilde yaralanan ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Erzurumluoğlu, “SGDF bu zamana kadar önemli bir mücadele verdi. En büyük kayıplarını Suruç’da verdi. Ama bence en güzel onuru ve görevi çok iyi şekilde taşıyor hala. Onlar bize bir görev devretti. Biz sırtımızda, yüreğimizde, her adımımızda bu görevi ileri taşıyacağız” dedi.

Mücadele çağrısı

Divanın seçilmesinin ardından, Suruç başta olmak üzere gençlik mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Divan seçiminin ardından gençlik örgütü temsilcileri kürsüye çıkarak konuşmalar yaparak, mücadele çağrısı yaptı.

‘Gençlik umuttur’

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu da, her alanda bu mücadelenin büyütülmesi gerektiğini altını çizdi. Otlu, “Dönemin tek ihtiyacı cesaret ve cüret; inanmak ve istekli olmak. Asla umutsuz olmamak gerekiyor. Gençlik umuttur, gelecektir” dedi.

‘Kanları yerde kalmayacak’

Ardından konuşan Rojava’da DAİŞ çeteleri ile savaşırken yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Güler’in annesi Elif Güler de, “Bir halkın özgürlüğü için oradaydı Aziz. Aziz’i, Mahir Arpaçay’ı, onları hiçbir zaman unutturmayacağız. Asla kanları yerde kalmayacak, sizlere güveniyorum” diye konuştu.

Demirtaş’ın mesajına engelleme

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Ferhat Encu, kongreye birer mesaj gönderirken, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesiyle Genel Kurul’a ulaştırılmadı.

‘Nabzımız her zaman gençliğin ritminden atıyor’

Yüksedağ’ın gönderdiği mesaj şöyle: “Elbette bugün yanınızda olmak isterdim. Ama nerede olursak olalım, biz nabız atışı kadar yakınız sizlerle. Çünkü; nabzımız her zaman gençliğin ritminden atıyor. Bizim yazgımızda yaşlanmak yok, yani vazgeçmek yok, çürüyene teslim olmak yok, durmak, yılmak yok! Bir devrim kadar dinamik ve zaptedilemez, bir o kadar genç ömürlerin yoldaşlığıdır bizleri birleştiren. Sosyalist gençliğe yoldaş olduğumuz için gururluyuz. Biliyoruz ki, onlarla yürüdüğümüz yolda asla yalnız, geleceksiz değiliz. Çoğul türkülerimiz ve geleceğimiz için düşlerimiz, gençliğin bağrında yolunda yürüyor.

Bugün eminim ki; gelecek düşümüzün yolcuları, Suruç şehitlerimizin aydınlık yüzleri fotoğraflarıyla selamlıyor hepimizi. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve barış için, karartılmış bir coğrafyada ışık olmak için çocuklarımızın gördüğü savaş kabuslarını hayra yormak için yola düşenlere bizden de selam olsun.

Sınıfsız, savaşsız, özgür bir zamanda kucaklaşacağımıza inançla hepinize yüksek başarılar diliyorum. Hiçbir zaman gözümüzü arkada bırakmayan, hep ileriye diktiğimiz bakış açılarımızın teri olan gençlikle kazanacağız. Umutla, dirençle, inançla, sevgiyle…”

‘Kazanan biz olacağız’

Encu de gönderdiği mesajında şunları ifade etti:

“Merhaba Batı’dan Doğu’ya dayanışma köprüsü kuran genç yoldaşlarım; öncelikle hepinizi en içten kalbi duygularımla kucaklıyorum. Kongrenizin özgürlük, barış getirmesini diliyorum.

Değerli genç yoldaşlarım hepimizin malumu çok zor bir süreçten, günlerden geçiyoruz. Ülke bir bütün olarak bir şiddet sarmalı içine sürülmüş durumda. Her gün birçok insanımız bu şiddet sarmalı içinde yaşamını yitiriyor. Siyasal iktidara bu şiddet sarmalı içinde iktidarını pekiştirerek, kendisinden başkasını tanımayarak, tüm muhalifleri, ezilenleri, barışı, demokrasiyi savunan herkesi sindirmeye çalışarak diktatörlüğü getirmek istiyorlar. Bu nedenle biz seçilmişleri cezaevlerinde tutarak, demokrasi güçlerini tanımayarak imha ve inkar politikası ile halkımızın sesini kısmaya çalışıyorlar.

Değerli katılımcılar bizler her yerde her koşulda kendi ilkelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Umudunuzu yitirmeyin. Kazanan bizler olacağız, mücadelemiz olacak. Özgür yarınlarda buluşmak dileğiyle, başarılar…”

Ayrıca Kızıl Okyanus LGBTİ, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan, tutuklu yazar Aslı Erdoğan, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu, Yeni Demokrat Gençlik de gönderdikleri mesajlarla SGDF Genel Kurulu’nu selamladı, dayanışma duygularını iletti.

SGDF Eşbaşkanları ve MYK üyeleri seçildi

Konuşmaların ardından politik faaliyet raporu okundu ve SGDF eşbaşkanları ve MYK üyeler seçildi. SGDF eşbaşkanlığına Ceren Çoban ve Okan Danacı seçildi. SGDF’nin yeni dönem Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ise şöyle: Ali Deniz Esen, Başak Sıla Kymak, Oğuz Yüzgeç, Gözde Sivaslıoğlu, Berfum Çolak, Beren Atıcı, Ozancan Sarı, Tanya Kara, Deniz Bahçeci.

İSTANBUL