Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

İsviçreliler Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor: Diktatör istemiyoruz

 

 

İsviçreliler Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor: Diktatör istemiyoruz

 

İsviçreliler, BM öncülüğünde Cenevre’de gerçekleşen Kıbrıs görüşmelerine katılması planlanan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor.

 

5 Ocak 2017 Perşembe 08:03

CENEVRE / ANF - SERKAN DEMİREL

 

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde yapılan Kıbrıs görüşmeleri, verilen aranın ardından 9 Ocak’ta yeniden İsviçre’nin Cenevre kentinde başlıyor. 9-12 Ocak tarihleri arasında yapılacak görüşmelerin son günü olan 12 Ocak 2017’de yapılacak olan konferansa Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve sözcüsü İbrahim Kalın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Cenevre’de yapılacak olan görüşmelerin son gününe katılacağını duyurmuştu.

‘CENEVRE’DE DİKTATÖR İSTEMİYORUZ’

Erdoğan’ın Cenevre’ye geleceğinin duyulmasının ardından İsviçreli sol sosyalist kesimler, İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeliler harekete geçti.

Sosyal Medya üzerinden “ülkemizde ve kantonumuzda diktatör istemiyoruz” paylaşımları ile Erdoğan’ın İsviçre’ye gelmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

HDK İsviçre bileşenleri ve İsviçreli sol-sosyalist kesimler, Erdoğan’ın Cenevre’de olacağı 12 Ocak tarihinde BM önünde yapacakları eylemle Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor.

Erdoğan’ın Cenevre’ye gelişini, insan haklarının merkezi olarak bilinen Cenevre için kara gün olarak tanımlayan İsviçreliler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Türkiye’de yaşanan insan haklarının boyutuna dikkat çekiyorlar.

“Kantonumuzda diktatör istemiyoruz” diyerek paylaşımlarda bulunan İsviçreliler, 12 Ocak’ta yapacakları eyleme hazırlanıyorlar.

Erdoğan’ın Cenevre’ye gelme planına yönelik tepkiler gittikçe büyürken, öte yandan Erdoğan’ın ortaya koyduğu anti-demokratik uygulamaları sert dille eleştirerek, Erdoğan’ı diktatör olarak nitelendiren İsviçreli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıdaki milletvekilinin, Erdoğan’ın yapacağı bu ziyarete yönelik tepkilerinin ne olacağı merak konusu.