Cumartesi, Nisan 20, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Figen Yüksekdağ: Sakineleri anmak bizim için direnmek demektir

 

Yüksekdağ: Üç karanfilimizi her eylemimizde yaşatacağız

 

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçileri anarak, "Sakineleri anmak bizim için direnmek demektir. Üç karanfilimizi her nefes alışımızda, eylemimizde, söylediğimiz türküde, zafer işaretimizde ve rehin tutulduğumuz hapishanelerde yaşatacağız" dedi.

Özgür Politika / 09 Ocak 2017 Pazartesi 13:44


Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i yayınladığı mesajla andı. "Sakine'nin, Leyla'nın ve Fidan'ın ölümsüzlüğe yürüyüşünün 4. yılındayız" diyen Yüksekdağ, 4 yıldır kadınlar olarak onların açtığı yoldan özgürlük yürüyüşünü sürdürdüklerini kaydetti.

Cansız'ın “Hep kavgaydı yaşamım” sözlerinin anımsatıldığı Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:

"Bu cümle aynı zamanda onların neden hedef seçildiğini de anlatır bize. Üç karanfilimiz, yaşamlarını kadınların ve Kürt halkının özgürlüğüne adamış devrimci kadınlardı. Her biri siyasette kadın inisiyatifini ve kadın iradesini sembolleştirmiş isimlerdi.

Dün kurdukları uluslararası komployla onları katledenler, bugün de baskı ve zulmü halklara dayatmakta, ülkeyi gün geçtikçe daha fazla şiddet sarmalının içine sürüklemektedir. Dün Sakine Cansız’ı Diyarbakır Cezaevi’nde işkenceyle yıldırmaya çalışanlar, bugün 6 milyondan fazla insanın siyasi iradesini rehin alarak hapishanede tutmaktadır.

Sakineleri anmak bizim için direnmek demektir. Onların katledilmesi emrini verenler ve organize edenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Üç karanfilimizi her nefes alışımızda, her eylemimizde, her söylediğimiz türküde, her zafer işaretimizde, rehin tutulduğumuz hapishanelerde yaşatacağız.

Sakine, Leyla ve Fidan’ı bıraktıkları mirasa hürmetle, sevgi ve özlemle anıyorum."