Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Akademisyenler: Başımız dik mücadeleye devam

 

 

Akademisyenler: Başımız dik mücadeleye devam

 

DİHABER / 16:37 8 Şubat 2017

 

ANKARA - Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenler, "Bizi buralardan atsalar da başımız dik, mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi.

Dün gece yayınlanan 688 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen akademisyenler Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, yüzlerce akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katıldı.

Sık sık "Saray'ın İbişi olmayacağız" sloganı atılan açıklama sırasında polis, TOMA'larla üniversitenin tüm kapılarını ablukaya aldı. Ayrıca açıklama öncesi birçok kişinin üniversiteye girişi polis tarafından engellendi.

'ATSALAR DA MÜCADELE SÜRECEK'

Daha önce KHK ile ihraç edilen akademisyen Aysun Gezen, üniversitelerin özerkliğini savunan öğretim üyelerinin hedef alındığını belirtti. Akademisyenlerin barışı dile getirilmesinin suç sayıldığını kaydeden Gezen,
"Aydınlığı, ilerici birikimi, bilimsel özgürlüğü, savunanları hedef gösterip bir bir atıyorlar. Entelektüelliğin kamusal sorumluluğunu yok sayarak bilginin toplumsallaşmasını barış talebini dile getirmeyi suç sayarak bizleri buradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Fakat bu gün burada biz dayanışmayla yan yanayız. Bizi buralardan atsalar da mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi buradan bir kez daha beyan ediyoruz" dedi.

'REKTÖR KİN HALİNDE'

Ankara Üniversitesi'nin rektörlüğünden kaynaklı ayrı bir saldırı olduğunu vurgulayan Gezen, şöyle devam etti: "Rektör resmen bu işi kişisel kin haline getirdi. Bir başkanlık sistemi şu anda gündemde bu başkanlık sistemi ne getirecekse şu anda Ankara Üniversitesi rektörü bunu bir fiil uyguluyor. Bizler bu gün buna karşıyız bizler bilimsel özgür bir üniversite istiyoruz. Bu taleplerimiz yüzünden işten atılıyoruz. Bizim başımız dik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

'KARANLIĞI YENİDEN AYDINLIĞA ÇEVİRECEĞİZ'

Gezen'in ardından konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de, zulüm altında bir referandum ve yeni bir anayasanın hedeflendiğini söyledi. Buna karşı Meclis'te, sokakta ve her yerde umutsuzluğa düşmeden hep birlikte "Hayır" diyeceklerini kaydeden Usluer, "Hep birlikte karanlığı aklımızla ve kalbimizle yeniden aydınlığa çevireceğiz" diye belirtti.

'DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ'

Mülkiyeler Birliği Başkanı Erdal Eren de, ihraç edilen akademisyenlerle dayanışma içerisinde olacaklarını dile getirerek, şunları aktardı: "Hocalarımız akademik yaşamdan, okulumuzdan ihraç edildiler. Biz Mülkiye mezunları olarak şunu çok iyi biliyoruz. Hocalarımızın ihracını gerektirecek hiçbir durum yok ve sonuna kadar hocalarımızın öğrencilerimizin her zaman yanında olduğumuz gibi tüm mezunlar, tüm Mülkiye camiası dayanışma halinde hocalarımızla birlikte olacaktır."