Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Nusaybin köylerindeki vahşet görüntülendi

 

Nusaybin köylerindeki vahşet görüntülendi

 

Xerabê Bava ve Talatê köylerinde, Türk devleti tarafından yapılan vahşet HDP milletvekilleri tarafından belgelendi.

 

2 Mart 2017 Perşembe 17:09

MARDİN - ANF

 

HDP Heyeti, Nusaybin’in Xerabê Bava ve Talatê köylerinde yasak kalktıktan sonra incelemelerde bulundu.

Sokağa çıkma yasağı Xerabê Bava (Koruköy) Köyü’nde 19, Talatê Köyü’nde ise 9 gün sürdü. Köylerde inceleme yapan heyetteki HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, “Cizre ve Nusaybin yasak sonrası ne hale geldiyse, bu iki köy de aynı hale gelmiş” dedi. Aslan, “Ahırlar ve evler tamamen yakılmış. Birçok evde sayısız kurşun izi var. Bomba atar mermileri ve kovanlar hala evlerin içinde ve sokaklarda” dedi.

VAHŞETİN İZLERİ…

Yakılmış 7-8 ev gördüklerini kaydeden Aslan, “Ahırlarda zehirlenmiş ya da boğulmuş hayvan cesetleri vardı” dedi. Özellikle gebe hayvanların karın bölgelerinin askerlerce deşildiğini de söyleyen Aslan, “Gebe olan hayvanların ceninleri çıkartılmış. Böyle çok sayıda parçalanmış hayvan gördük” dedi.

Köylülerin yasak boyunca işkenceye maruz kaldığını da belirten Aslan, şunları dile getirdi: 13-14 yaşlarındaki kız çocuklarına askerler yemek yaptırmış. Çocuklar çok korkmuş. Köylüler büyük bir tedirginlik içindeydi. Hala konuşmaktan çekiniyorlar.”

Talatê Köyü’nde de incelemelerde bulunduklarını söyleyen Aslan, 5-6 evin tamamen yıkıldığı bilgisini verdi. Birçok evin ön cephesinin yıkıldığını da belirten Aslan, burada da hayvan cesetleri gördüklerini belirtti. HDP’li Aslan, tarihi evlerin de tahrip olduğu bilgisini verdi.

Heyette yer alan HDP Milletvekilli Dilek Öcalan da vahşetin fotoğraflarını twitter hesabında paylaştı.

 --------------------------

Haberin tamamı: http://www.firatnews.com/kurdistan/nusaybin-koylerindeki-vahset-goruntulendi