Cumartesi, Nisan 20, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

YJŞ Komutanı: Saldırılar Barzani’nin Ankara ziyaretinin ürünü

 

YJŞ Komutanı: Saldırılar Barzani’nin Ankara ziyaretinin ürünü

 

YJŞ Komutanlarından Rosyar Vejin, devam eden çatışmaların KDP tarafından başlatıldığını belirtti ve Barzani’nin Ankara ziyaretine dikkat çekti.

 

3 Mart 2017 Cuma 07:54

ŞENGAL - ANF

 

Şengal Kadın Birlikleri-YJŞ Komutanlarına Rosyar Vejin, KDP’nin kendilerine Şengal'i tamamen terk etmelerini dayattığını belirtti. YJŞ Komutanı Vejin, Şengal'i büyük bedeller vererek DAİŞ çetelerinden özgürleştirdikleri ve sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı.

Çatışmaların KDP güçleri tarafından başlatıldığını belirten Komutan Vejin, saldırıların Mesut Barzani'nin Ankara ziyaretinin ürünü olduğunu kaydetti.

‘ÇATIŞMAYI ONLAR BAŞLATTI’

Vejin şöyle dedi: ‘’Biz son dakikaya karşı çatışma olmasın istedik. Ama onlar gelip bizim kontrol noktalarımıza saldırdı. Rojava’ya ihanet eden bazılarını ‘Rojava peşmergeleri’ olarak gösteriyorlar. Bize gelen bilgilere göre Rojava ve özgürlük hareketine ihanet eden bazıları da bu çatışmalara katılmış durumda.’’

Xanesor ve Sinune bölgesinde havan, doçka ve ağır silahlarla sivil yerleşim yerlerine yönelik devam eden saldırıların yanı sıra, Şengal'in tamamına peşmergelerin yoğun sevkiyatının devam ettiğini de bildiren YJŞ Komutana Rosyar Vejin, Şangal halkına da topraklarına sahip çıkma ve "hainlere" karşı durma çağrısında bulundu.

‘BURAYI HAİNLERE BIRAKMAYIZ’

Rosyar Vejin: ‘’Êzidî halkımıza çağrımızdır, birlik olun, topraklarınızı koruyun, topraklarınızı terk etmeyin. Halkımız şunu bilsin; biz buraları hainlere bırakmayız ve sonuna kadar halkımızı koruyacağız. Bu saldırılar.’’