Perşembe, Nisan 18, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

HDP referandum mitinglerinin startını Edirne cezaevi önünde verdi

 

HDP referandum mitinglerinin startını Edirne cezaevi önünde verdi

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) referandum mitinglerinin startını Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi verdi.

 

29 Mart 2017 Çarşamba 13:47

EDİRNE - ANF

 

Edirne Cezaevi önünde bir araya gelen heyette, HDP Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, Eş Genel Başkan Yardımcıları Serpil Kemalbay ve Sezai Temelli, HDP MYK üyesi Çilem Öz, HDP İstanbul İl Eş Genel Başkanı Esengül Demir ve ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu yer aldı. HDP Edirne İl Örgütünün katılım sağladığı cezaevi önündeki açıklama öncesi jandarma ve cezaevi yönetimi tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Açıklamada "Mutlaka kazanacağız, Hayır hepimiz kazanalım" pankartı açıldı. 

Açıklamada ilk olarak söz alan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, 21 Mart'ta Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük ateşini birleştirdiğini söyleyerek, "Vekillerimizle Mart'ı kazandığımız gibi 16 Nisan'da da mutlaka kazanacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay ise, “Partimize yönelik rehin alma, baskı ve şiddeti göz ününde bulundurduğumuzda önemli bir karar aşamasında olduğumuzu düşünüyorum. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu. 

‘16 NİSAN'DA HAYIR'I ALTIN HARFLERLE YAZACAĞIZ’

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da, Marmara ve Trakya Bölgesi’nde startı verilen referandum çalışmalarının ilkini, 6 milyon insanın oylarıyla seçilmiş vekillerin bulunduğu cezaevi önünde basın açıklaması yapmanın önemine dikkat çekti. Diğer parti başkanları ve vekillerinin meydanlarda ve alanlarda rahatlıkla referandum çalışması yaptıklarını kaydeden Buldan, “Bizim başkanlarımız ve vekillerimizin rehin tutulduğu bir süreçte referandum çalışması yapıyoruz. Bunun adil ve eşit olmadığını düşünüyoruz. Zaten başkanlarımızın cezaevinde tutulduğu bir süreçte ne adil ne de eşit bir referandum seçiminden bahsedemeyiz. Onlar rehin alınmış olabilirler ancak onların yerine ‘Hayır’ı güçlü bir şekilde yürüteceğimize söz veriyoruz” dedi.
16 Nisan’ın tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Buldan, Edirne’de yaşayan Roman, Pomak, Kürt, Alevi Türk yurttaşlara çağrıda bulunarak, “Aydınlık ve güçlü Türkiye için tercihinizi ‘Hayır’dan yana kullanın” dedi. “18 maddelik anayasa taslağı Türkiye halklarına hiçbir şey getirmeyecek ve hiç kimse ‘Evet’ demeyecek” diyen Buldan, 16 Nisan sabahı Türkiye’nin özgür yarınları açısından tercihimizi ‘Hayır’dan yana kullanacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu baskılara ve zorluklara rağmen 16 Nisan’da kocaman bir ‘Hayır’ı altın harflerle yazacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Pervin Buldan, rehin tutulan vekillerin bir an önce serbest bırakılması çağrısı da yaptı.

Yapılan basın açıklaması ardından Edirne’de bulunan kurumlara ziyaretler gerçekleştirildi.