Cuma, Mart 29, 2024

Platzhalter roof5

 

Arama

Archiv

Kocaeli’den Hakkari’ye ‘Hayır’ sesleri yükseliyor

 

 

Kocaeli’den Hakkari’ye ‘Hayır’ sesleri yükseliyor

 

Dihaber / 16:16 9 Nisan 2017

 

HABER MERKEZİ - Referanduma bir hafta kala HDP’nin “Hayır” kampanyası kent kent yayılıyor. Kocaeli Gebze’de binlerce kişi "Newroz coşkusuyla Hayır'lara akıyoruz" derken, İstanbul Bağcılar’da binlere seslenen HDP'li vekil Nadir Yıldırım, “Kürtler referandumda rekor kıracak” dedi. Hakkari’de ise “Hayır” her köyde.

KOCAELİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) "Newroz coşkusuyla Hayır'lara akıyoruz" sloganı ile Kocaeli'nin Gebze ilçesinde referandum mitingi düzenledi. "Hayır" mitingi için İzmit, Dilovası, Darıca, Körfez, Çayırova ve çeşitli ilçelerden araçlar kaldırıldı. Kitle, polis ablukası altında üzerinde Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Zazaca ve çeşitli dillerde "Hayır" yazılı rengarenk flamalar ve ezgiler eşliğinde alana giriş yaptı.

“Ülkemiz için, haklarımız için, özgür demokratik ve eşit bir yaşam için Hayır” yazılı pankartının açıldığı mitingde, "Zindanları aş da gel Selocan, kurtar bizi bunlardan” gibi renkli dövizler de taşındı. Mitinge yağan yağmura rağmen halk yoğun katılım gösterdi.

Sanayi şehri Kocaeli’nden işçi ve emekçilerin de yoğunca katıldığı mitingde, HDP’nin yasaklanan Kürtçe referandum şarkısı "Bêjin Na" alanda sık sık çalındı.

“Direne direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganlarının sürekli atıldığı mitingde konuşan HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı İbrahim Ergin, “Cizre, Sur ve Nusaybin’i unutmadık” diyerek, “Hayır” çağrısında bulundu.

Ardından sahne alan sanatçı Hozan Baran, seslendirdiği ezgileri tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için söyledi. "Hayır" seslerinin şarkılara karıştığı mitingde, çekilen halaylar soğuk havayı unutturdu.

KEMAL KORKUT PROTESTOSU

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, “Kardeşlik çağrısından ödü patlayanlar; Saray, AKP, MHP, Ergenekon ile bir oldular. Toplumdaki umudu karartmak, başka bir yaşam için yola çıkanları sindirmek, boyun eğdirmek için savaşa sarıldılar. Suruç’tan Cizre’ye, oradan Ankara’ya pek çok kentte katliamlar yaptılar, insanlık suçu işlediler, şer oldular. Daha yakında Diyarbakır Newrozu'nda gözler önünde gencecik bir öğrenciyi, Kemal Kurkut’u katlettiler. Ama bizler onlara teslim olmadık. Zalimlere boyun eğmedik, pes etmedik. İşte dimdik ayaktayız" dedi. Kemal Korkut’u hatırlattığı sırada Kemalbay’a alandakiler sloganlarla karşılık verdi.

‘16 NİSAN’DA VATANDAŞ MI KUL MU OLACAĞIZ?’

Bir hafta sonra ülkenin tüm demokratik birikimini ortadan kaldırmayı planlayan bir anayasanın oylanacağını söyleyen Kemalbay, “16 Nisan’da bütün gücü tek adamın eline vermeyi ya da demokrasi olanağına sahip çıkmayı oylayacağız. Biz var olandan daha fazlasını isterken, daha fazla demokrasi, daha çok hak için mücadele ederken; ülkeyi şirket, tek adamı patron yapmak istiyorlar. Buna izin verecek miyiz? Böylesi bir rejimin dünya siyaset literatüründe adı diktatörlüktür. Bu gidişe izin verecek miyiz?” diye sordu. Soruya kitle, “Hayır” ve alkışlarla cevap verdi.

Kemalbay, şunları söyledi: “Dört bir yanda faşizmin borazanını çalıp Diyarbakır’a gelince 'barışın fedaisi' olanlar Cizre’de yangın yerine çevirdikleri bodrumları unutacağımızı nasıl düşünebiliyor? Gençlerin bedeninin yerlerde sürüklenmesini sineye çekeceğimizi nasıl hayal edebiliyor? Şırnak’a, İdil’e, Silvan’a yapılanların acısını yüreğimizden atabileceğimize kendisini nasıl ikna edebiliyor? Sevgili eş başkanlarımızın dedikleri gibi ‘Cesaretin bulaşıcı’ olduğuna inandık. Mutlaka kazanacağımıza inandık."

‘DAHA FAZLA İŞSİZLİK OLSUN İSTER MİSİNİZ?’

Kocaeli’nin emeğin başkenti ve işçinin can evi olduğunu belirten Kemalbay, alanda bulunan işçi ve emekçilere de şöyle seslendi: “İşsizliğin ne kadar yıkıcı olduğunu en iyi Kocaeli anlar. Borçluluğun ne anlama geldiğini, hayat pahalılığın ne olduğunu, ay sonunu getirememenin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Asgari ücreti vergi diliminden bile kurtarmayanlar, patronlara teşvik üstüne teşvik veriyor, çuvalla para dağıtıyor. Bunu en çok siz bilirsiniz. AKP’li belediyelerin ihalelerinden nasıl yeni zenginler yaratıldığını, Harun gibi gelenlerin nasıl Karun haline geldiğini en iyi siz hatırlarsınız. Sömürünün, soygunun, talanın, yalanın dini mezhebi olmaz. Köprüler yollar yaptık diyorlar. Fakat yarattıkları açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten, uyuşturucu bağımlısı gençlikten asla bahsetmiyorlar. Yoksulluk sınırı altında yaşayan 19 milyon aile var. Daha artsın ister misiniz? Geniş tanımlı işsizlik yüzde 21’e çıktı. Daha fazla işsizlik olsun ister misiniz?”

AK Parti’nin 15 yıllık düzeninin soygun düzeni olduğunu belirten Kemalbay, “Güçlü bir ‘Hayır’, Saray’ın savaş politikalarına karşı da verilmiş güçlü bir mesaj olacaktır” diye konuştu.

‘ÖZGÜR YARINLAR İÇİN HAYIR’

“Bütün baskılara rağmen bu meydana gelip baksınlar bu halkın ve Kocaeli’nin kararlılığını görsünler” diyerek konuşmasına başlayan HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk ise, “Bunlar başka bir partiye yapılsaydı alanlarda olamazlardı, ama biz buradayız” dedi.

Bütün ülkenin korkutma politikalarıyla açık cezaevi haline getirildiğini söyleyen Öztürk, cezaevlerinde süren açlık grevlerine girene dikkat çekerek, “Buradan onların eylemini selamlıyorum. Bize diz çöktüremediler. Bunu Sur’dan, Cizre’den iyi bilmeleri lazım. Biz barış, demokrasi, özgürlük talep ediyoruz. 16 Nisan’da siyasi görüşü ne olursa olsun oylanan siyaset değil, çocuklarımızın geleceği, barış ve demokrasi olacak. Özgür yarınlar için ‘Hayır’ demeliyiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından miting Hozan Kazo’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylarla son buldu.

ANTALYA

Referanduma sayılı günler kalA Antalya'da, "Geleceğimiz İçin Hayır Platfotmu"nun çağrısı ile binlerce kişi bir araya geldi. Aydın Kanza Parkı’nda toplanan binler, çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu. Lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra kadın, genç ve çocuklar, buradan kortej halinde yürüyüşe geçti. "Tek adam diktatörlüğüne Hayır", "İşimiz ve geleceğimiz için Hayır", "Eşit ve özgür bir yaşam için her yerde Hayır", "Eşitlik, adalet, özgürlük" ve "Demokratik Cumhuriyet ortak vatan için Hayır" pankartları taşıyan kitle, “Hayır” ve "Na" dövizleri ile “Hayır”ı anlatan yazılamalar taşıdı.

Güllük Caddesi üzerinden Atatürk Parkı’na yapılan yürüyüş boyunca hep bir ağızdan, "Diktatörlüğe teslim olmayacağız", "Savaşa Hayır Barış hemen şimdi" ve "Zıpla zıpla ‘Hayır’ için zıpla" sloganları atıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüş boyunca pencerelerinden ve iş yerlerinden çıkan yurttaşlar da yürüyüşe, destek verirken, yol boyunca alkışlar devam etti. Atatürk Parkı’na ulaşan kitle üstleri arandıktan sonra miting alanına alındı. Kitlenin alana girmesi ile birlikte çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Yapılan saygı duruşunun ardından 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in babası Erdoğan Tedik konuştu.

'BU HALKI DURDURAMAZSINIZ'

Ülkenin 15 yıldır baskı ve zorbalıkla yönetildiğini ifade eden Tedik, ülkede kalan son demokrasi kırıntılarının da Anayasa değişikliği ile yok edilmek istendiğini ifade etti. "Susmuyoruz, korkmuyoruz. İşte meydanlardayız, buradayız" diyen Tedik, şöyle devam etti: "Bizleri 12 Eylül Anayasası ile tehdit edenler bilmelidir ki, bizi ‘kırk katır mı kırk satır mı’ tercihine mahkum edemezsiniz. Biz 12 Eylül Anayasası’nı da tarihin çöplüğüne göndereceğiz elbet. Toplum olarak itiraz ediyor, susmuyor, demokrasi diyoruz. Özgürlük, eşitlik, laiklik, barış ve kardeşlik diyoruz. Bu halkı susturamazsınız. Bu halkı artık durduramazsınız."

Konuşmanın ardından sanatçılar, Fırat Başkale ve Hakan Yeşilyurt'un seslendirdiği şarkılarla miting sona erdi.

İSTANBUL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü, referandum çalışmaları kapsamında Bağcılar’daki Kirazlı Meydanı’nda binlerin katılımıyla halk buluşması düzenledi. Sabah saatlerinden itibaren HDP’liler tarafından miting alanı “Hayır” flamaları ve HDP bayrakları ile süslendi. Alana “Özgür bir gelecek için referandumda hayır diyoruz”, “Kadınlar diktatörlüğe hayır diyor”, “Tüm tolumu bir parti başkanı mı temsil eder?” ve “Vekilim irademdir irademe dokunma” pankartları asıldı.

Alanda kurulan stantlarda sandık güvenliği için müşahit başvuruları için kayıtlar alındı. Yurttaşların güvenliği için alan içerisine seyyar satıcıların alınmadı. Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın fotoğraflarını taşıyan yurttaşlar, alkış ve zılgıtlar eşliğinde “Bêjin Na” sloganları attı.

7’den 70’e çok sayıda kişinin yöresel kıyafetleriyle geldiği alanda, renkli görüntüler oluştu. Sahneden çalınan şarkılar eşliğinde zafer işaretiyle halaya duran kitle, sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

‘BASKI, TUTUKLAMA VE ENGELLEMELERE ‘HAYIR’ DİYORUZ’

Mitingde kısa bir konuşma yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, dün İstanbul’da onbinlerin katılımıyla gerçekleşen HDP’nin “Hayır” mitingine dikkat çekerek, “Tüm baskılara ve engellemeler rağmen coşkulu mitingini gerçekleştirdi. Bu ülkeye barış gelmelidir. Barışı getirecek onlar bizleriz” dedi. Cezaevindeki açlık grevindeki tutukluların durumuna işaret eden Demir, “Hiçbir yoldaşımızı ölüme teslim etmeyeceğiz. Onlar için alanlardayız ve mücadele ediyoruz” dedi. HDP üzerindeki engelleme ve baskılara vurgu yapan Demir, “Bizim ‘Hayır’ımıza engel olamayacaklar. Tüm zorbalıklara ve baskılara karşı referandumda çok güçlü bir ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi.

‘BARIŞ, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ KAZANACAK’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sertap Akkaya ise, referandumdaki oylamaya dikkat çekerek, “16 Nisan’da yapılacak referandumda, bizler vatandaş olarak mı kalacağız anayasada; yoksa bir tek adamı mı oylayacağız. Önümüze getirilen anayasada her şey tek adama bağlanıyor. Bizler kul mu olacağız yoksa vatandaş mı olacağız. Kimseye kulluk etmedik ve etmeyeceğiz de. Tek adam diktatörlüğüne bağlı bir anayasa da gerçek anayasa olmaz, kağıt üzerinde anayasa olur. Bunun için güçlü bir ‘Hayır’ diyoruz. Barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi kazanacak” şeklinde konuştu.

‘CİZRE, SUR, YÜKSEKOVA, NUSAYBİN İÇİN…’

HDP Van Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım da, halkın bu kararlı mücadelesi karşısında bu halka boyun eğdirmek isteyenlerin her zaman yenileceğini vurguladı. 16 Nisan’daki oylanacak Anayasa maddelerine vurgu yapan Yıldırım, “Bu Anayasa’da halkların özgürlüğü yok. Kürdistan’ın özgürlüğü yok. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik yok. Bunun için ‘Hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘KÜRTLER REFERANDUMDA REKOR KIRACAK’

Referandumda neden “Hayır” dediklerinin gerekçelerini anlatan Yıldırım, “Kürtler, referandumda rekor kıracak. Cizre, Nusaybin, Sur ve Yüksekova’nın intikamını alacak. Kobane’nin intikamını alacak. Bunun için 16 Nisan’da Newroz ruhuyla sandıklara gideceğiz. Tepkimizi sandıkta göstereceğiz” dedi. Yapılacak referandumun yapılan diğer referandumlardan daha önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Değiştirilmek istenen anayasa Kürt düşmanlığı üzerindeki ittifak ile yapılmak isteniyor. Herkesten önce bu mesuliyet Kürtlere düşüyor. Özgülük, demokrasi, eşitlik kazanana kadar mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz” dedi.

ÜLKE VE TOPLUMUN BÖLÜNMEMESİ İÇİN…

HDP üzerindeki tutuklama, baskı ve engellemelere dikkat çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunca tutuklama, katliam, saldırı ile kesinlikle başarabilme inancımızı ve umudumuz kırmaya dönük olduğunu biliyoruz. Kararlığımızı büyüterek mücadelemizi büyüteceğiz. HDP bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Ama yıllarca bizi bölücülükle suçladılar. Bugün önümüze referandumda konulan anayasa değişikliği daha olmadan ülkeyi ve toplumu bölmüştür. Toplumun bölünmesi kadar tehlikeli bir şey yoktur. Biz ülkenin ve toplumun bölünmesine karşı ‘Hayır’ diyeceğiz. Onların bölücülüğüne ‘Hayır’ diyeceğiz. Onların bizlere dayattığı terörizme ‘Hayır’ diyeceğiz. Halkların demokratik, özgürlük, barış talepleri karşılanmaya kadar ve bunları içermeyen hiçbir anayasa değişiklik bu ülkenin sorunlarına çözüm getirmeyecektir. Aksine daha ağırlaştıracaktır.”

Yıldırım’ın konuşmasının ardından cezaevinde açlık grevindeki tutuklular ile dayanışmak amacıyla yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından halk, çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu.

İZMİR

Halkların Demokratik Partisi (HDP), referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Torbalı ilçesinde halk toplantısı düzenledi. Sultan Düğün Salonu’nda yapılan toplantıda, cezaevlerinde süren açlık grevlerini destekleyen pankartlar ve dövizler asıldı. Yöresel kıyafetleri ile katılan kadınlar, toplantıda renkli görüntüler oluşturdu. “Hayır” flamaları ile süslenen salonda, tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selehattin Demirtaş’ın fotoğrafları da asıldı.

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülay Bilici, 15 yıllık AK Parti iktidarının yarattı yıkıma karşı “Hayır” diyeceklerini belirtti.

‘CANLA BAŞLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM’

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise, pakette Kürtlere, Alevilere ve diğer halklara verilen bir şeyin olmadığını dile getirerek, “Bir Cumhurbaşkanı neden bu kadar yetki ister? Sen zaten OHAL ile birlikte tüm yetkileri kendinde toplamışsın ama bu da yetmiyor onlara neden çünkü yaptıkları suçların yargılanmaması için bu Anayasa değişikliğini geçirmek istiyorlar” dedi.

16 Nisan’da “Evet” çıkması durumunda ülkenin tamamen karanlığa gömüleceğini kaydeden Doğan, şunları aktardı: “Bu bir baskı ve katliam rejimidir. Son derece önemli bir süreçte yapacağımız çok şey var son 6 günde canla başla çalışmamız lazım ve sandık sonuçlarında ‘Hayır’ı çıkarmamız lazım.”

Yapılan konuşmaların ardından çalılanan ezgiler eşliğinde halaylar çekildi. Müzik dinletisinin ardından etkinlik slogan ve alkışlar eşliğinde son buldu.

HAKKARİ

Hakkari’de HDP ve DBP öncülüğünde devam eden referandum çalışmaları kapsamında Xezekya bölgesindeki Egercik (Palanis), Yeniyol (Birêmanê), Yağmurlu (Hisanê), Akçalı (Geznê) ve Kanatli (Reşank) köyleri ile Durnakaya (Sileh) beldesi ziyaret edilerek halk ile bir araya gelindi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği partililer, “Hayır” gerekçelerini anlattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de HDP ve DBP ilçe örgütleri tarafından yürütülen referandum çalışmaları kapsamında köy ziyaretleri gerçekleştirildi. İlk olarak Page, Kapûrt, pîzala, Zîzan, Çavdîvar, Mûşan, Kerban, Elver, Yekmal, Memkava ile Nebar köylerini ziyaret eden partililer, burada halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Partilileri köy girişlerinde karşılayan köylüler, köy içlerine kadar oluşturdukları konvoy ile renkli görüntüler oluşturdu.

Daha sonra Manîs, Paranîs, Taranî, Sorî, Solîrdi köylerini ziyaret eden partilileri, köy halkı "Na" yazılı bayraklarla karşıladı. Köylerin girişinde sarı, kırmızı, yeşil bayraklar asılırken, kadın, çocuk ve yaşlıların coşkulu karşılamaları dikkat çekti.

ŞIRNAK

HDP ve DBP heyeti, referandum çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesinde köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Özgen, Çiçekli ve Yamaçlı köylerinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, “Hayır” bildirileri ve üzerinde tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın fotoğraflarının yer aldığı kartlar dağıtıldı. Anons aracı ile köy girişinde “Na” bayrakları ve sarı, kırmızı, yeşil flamalar taşıyan onlarca çocuk tarafından karşılanan partililer, ev ev gezerek referandumun önemine değindi. Sık sık “Bijî serok Apo” ve “Em ê bi ser bikevi/Mutlaka Kazanacağı” sloganları atan onlarca çocuk, uzun bir süre anons aracından çalınan Kürtçe ezgiler eşliğinde halay çekti.

‘EVET DİYENLER YIKILAN KENTLERDEN UTANSIN’

Ziyaretten duydukları mutluluğu dile getiren anneler ise, “Evet oyu kullanacak olanlar operasyonlarda yakılıp yıkılan kentlerimizden utansınlar. Herkes ‘Hayır’ demeli” çağrısında bulundu.

Heyet, yoğun ilgiden dolayı uzun süre köyden çıkamadı.

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez’in de bulunduğu gurup ise, Şırnak merkeze bağlı köylerde referandum çalışması yürüttü. Olumsuz hava koşullarına rağmen Gözlüce, Özveren ve Geçitboyu köylerinde kapı kapı dolaşan partililer, “Hayır”ı anlattı.

MARDİN

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Marînê, Tiryaqup, Hemze, Qenter, Tez Xêrab, Dêrê, Sêdîq, Mezra Seyîda, Qesrikê, Girê Mîra û Mendikan köylerinde de HDP ve DBP’liler tarafından “Hayır” çalışması yürütüldü. Aralarında HDP Mardin milletvekilleri Erol Dora ve Ali Atalan’ın da bulunduğu guruba, köylerden yoğun ilgi gösterildi. Referandumun önemine dair konuşan HDP’li vekil Atalan, oy verecek yurttaşların sokağa çıkma yasaklarında binlerce evin yıkıldığı Cizre, Yüksekova ve Nusaybin’i unutmamalarını istedi.

DİYARBAKIR

HDP, DBP, TJA ve DTK öncülüğünde yürütülen referandum çalışmaları çerçevesinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde miting düzenlendi. İlçe Spor Stadyumu önünde yağmura rağmen düzenlenen mitinge binlerce yurttaş katılırken, polisin tüm engellemelerine rağmen miting gerçekleştirildi. HDP bayraklarıyla süslenen alanda binlerce kişi sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “HDP halktır halk burada” ve “Na” sloganları attı.

Mitingde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, “Hayır” kampanyasının amacına dikkat çekerek, 16 Nisan için herkese duyarlılık ve sandığa gitme çağrısında bulundu.

‘SİLVAN ÖZGÜRLÜK VE BARIŞIN MİMARIDIR’

Ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise, Kürt halkının 40 yıllık özgürlük, barış ve demokrasi için verdiği mücadeleye değinerek, Kürt halkı ve dostları hiçbir zaman özgürlük ve barış sevdasından vaz geçmeyerek bugünlere geldiğini söyledi. Saidi Kurdi’nin “Sevdası büyük olanın imtihanı da büyük olur” sözlerini hatırlatan Yıldırım, “Ey Farqîn halkı biz de diyoruz ki; bizim de özgürlük, barış ve demokrasi sevdamız o kadar büyüdü ki Allah’ta bizleri de böyle bir imtihandan geçiriyor. Dertte Allah’tan dermanda Allah’tan geliyor. Bu nedenle inanıyoruz ki en yakın zamanda güzel, özgür ve huzurlu günler göreceğiz. Sizin ‘Hayır’larınızla demokratik ve özerk bir ülkeye kavuşacağız” dedi.

Bundan kısa süre önce Silvan’a giden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu “kaos ve terörün mimarı” olarak karşılandığını söyleyen Yıldırım, “Birileri kaosun ve terörün mimarı olarak karşılandı. Ama Silvan özgürlük ve barışın mimarıdır” diyerek, halka oylarına sahip çıkmaya çağrısında bulundu.